۱۴۰۰ خرداد ۱۱, سه‌شنبه

برجام؛ اعتراف روزنامه حکومتی به بن‌بست مذاکرات وین

 روزنامه حکومتی سیاست روز به بن‌بست مذاکرات برجامی وین اعتراف کرد و با اشاره به اظهارات روحانی و عراقچی در مورد برداشتن تحریم‌ها با کنایه به آنها نوشت: مسیر خوبی در مذاکرات طی شده است.. توپ در زمین عراقچی است.

این منبع نوشت: برخی مقامات دولتی و مسئولان وزارت‌ خارجه اظهارات خوش‌بینانه‌ای درباره مذاکرات وین مطرح کرده و حتی تلویحا خبر از احتمال اعلام قریب‌الوقوع دستیابی به توافق کرده‌اند. اما منابع مطلع درباره مذاکرات می‌گویند که آنچه فعلا در وین در جریان است اساسا با یک توافق خوب و مناسب برای مردم ایران فاصله جدی دارد. این منابع می‌گویند اگر دولت بخواهد در وضعیت و فضای فعلی مذاکرات، آن را جمع‌بندی و به‌عنوان توافق نهایی معرفی کند، قطعاً با یک توافق خوب روبه‌رو نیستیم. ..

این روزنامه حکومتی نوشت: به نظر می‌رسد، یک جریان سیاسیِ متخصصِ توافق بد قصد دارد به هر نحوی که شده، و به‌ویژه با توجه به در پیش بودن انتخابات، یک توافق بد دیگر را روی میز نزاع‌های سیاسی در ایران قرار دهد…توپ این تصمیم‌گیری مهم و انتخاب میان منافع ملی و یا خدمت نازل به کمپین سیاسی یک جریان بیش از همه در زمین عباس عراقچی است…هرگونه توافق بدی در وین باید در همان وین رد شود و الّا آوردن آن به تهران و قرار دادن آن روی میز منازعات، هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد.

تردید شرکت‌های فرانسوی برای بازگشت به ایران

همزمان با مذاکرات وین برای احیای برجام، شرکت‌های فرانسوی درباره ازسرگیری فعالیت در ایران حتی بعد از لغو تحریم‌های آمریکا ابراز تردید کرده‌اند.

از جمله شرکت نفتی توتال و شرکت پژو-سیتروئن، پی‌. اس‌. ای، یکی تلویحا و دیگری آشکارا گفته‌اند که از بیم مجازات‌های آمریکا قصد ادامه سرمایه‌گذاری در ایران را ندارند.

به گزارش یورونیوز، شرکت نفتی توتال فرانسه که همواره یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران خارجی در ایران بوده است، تصمیم خود مبنی بر بازنگشتن به ایران را بسیار آشکارتر از پی‌اس‌ای اعلام کرده است.

مدیر مالی توتال حدود ۲۰ روز پیش در یک کنفرانس تلفنی به تحلیل‌گران اعلام کرد که این شرکت نفتی به دلیل نبود اطمینان در مورد تحریم‌های ایران، فعلا قصد بازگشت به این کشور را ندارد.

مدیر ارتباطات بخش خاورمیانه شرکت پی‌اس‌ای فرانسه نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار یورونیوز که آیا این شرکت بزرگ خودروسازی پس از لغو تحریم‌ها به ایران بازمی‌گردد یا این که به دلیل همکاری جدیدش با آمریکا قصد چنین کاری را ندارد، گفته است: «نام تجاری پژو به عنوان یک برند جهانی در نظر گرفته می‌شود که در تمام قاره‌ها برای خدمات‌رسانی به مشتریان خود فعالیت می‌کند.»

این پاسخ کلی پی‌اس‌ای تکلیف قطعی پژو برای بازگشت به ایران را روشن نمی‌کند، اما گزاره «تمام قاره‌ها» احتمالا حاوی این پیام تلویحی است که پژو قصد ندارد به خاطر ایران، از بازار آمریکا چشم بپوشد.

واکنش عفو بین‌الملل به آزار و اذیت خانواده‌های دادخواه؛ تشدید فشارهای امنیتی و قضایی در آستانه سالگرد اعتراضات

 - عفو بین‌الملل به تشریح آزار و اذیت امنیتی، قضایی و روانی خانواده‌های دادخواه از سوی جمهوری اسلامی پرداخته و خواستار احترام حکومت «به حق ا...