روزنامه ستاره صبح چاپ تهران امروز به نقل از یک اقتصاددان نوشت: موجودی امکانات حمل ونقل کشور و سایر امکانات صنایع دیگر در حال فرسایش تدریجی است، چون امکان جایگزینی و خرید لوازم ضروری در کشور به دلیل تحریم و عدم پیوستن به اف.ای.تی. اف و سوءمدیریت و.. وجود ندارد.
محمد طبیبیان، اقتصاددان گفت: فرایند فقیر شدنِ خاموش در بسیاری از خانههای ما در جریان است. اگر یخچال منزل که بیش از ۲۰سال عمر دارد و هر آینه ممکن است خراب شود، خراب شود بیش از ۶۰میلیون تومان باید برای یک یخچال مناسب پرداخت کرد… قدرت خرید درآمد ماهانه بسیاری از هموطنان طی سه چهار سال گذشته به یکسوم کاهشیافته است. در آینده وقتی درآمدمان به زیر ۱۰۰دلار در ماه رسید چشم باز میکنیم و میبینیم، زیرخط فقر قرار گرفتهایم، بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشیم…
وی با اشاره به اقتصاد درهم شکسته و فروپاشیده نظام و فقر و فلاکت گسترده اقشار و طبقات مختلف مردم افزود: روند اقتصاد کشور در مسیر «به سمت هندی شدن» قرار گرفته است، تعجب نکنید! در برخی مناطق شهرها قیافه انسانها هم دارد هندی میشود، چهرههای برخی از هموطنان در اثر ضعف در تغذیه مستمر که گرانی مواد غذایی بهتدریج سبب میشود و ظاهر پوشش افراد بهدلیل بالاپوش مستعمل و کهنه، هندی شده است که نشاندهنده گسترش فقر است.
این اقتصاددان در ادامه میافزاید: دقت کردید در مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری کسی از اهداف بلند برای پیشرفت و ترقی کشور سخنی به میان نیاورد. همه در حد قول سبد معیشتی و تأمین مقداری پول کمکمعاش (بخور و نمیر) صحبت کردند.