- برخلاف اینکه برخی مقامات حکومتی ادعا دارند که تنها شهروندان «عرب» خوزستان و «عربزبانان» این استان آنهم با تحریک «دشمن» و «بیگانه» در این اعتراضات حضور دارند، همه شهروندان خوزستان در شهرهای مختلف از هر قوم و تباری در این اعتراضات شرکت میکنند زیرا آب و شرایطی که جمهوری اسلامی در تخریب منابع این استان و همچنین مناطق دیگر کشور به وجود آورده ربطی به تعلقهای اجتماعی مردم ندارد! همه از این وضعیت خشمگین و منزجر و خواستار تغییرات بنیادین در شرایط زندگی خود هستند.
- سرعت اینترنت در بسیاری نقاط خوزستان کاهش شدید یافته و از عصر تا بامداد که اوج ساعات تظاهرات مردم است اینترنت در برخی شهرها و محلهها قطع میشود.
- نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی: به داد خوزستان برسید! آه مردم این منطقه گیرا است! اگر دست ما از کار بیفتد، اگر چشم ما از کار بیفتد، باز هم به حیاتمان ادامه خواهیم داد اما قلب تپنده کشور خوزستان است.
اعتراضات مردم در استان خوزستان علیه جمهوری اسلامی به دلیل مدیریت نادرست حوزه آب کارون و تحمیل خشکسالی به استانی که یکی از پرآبترین مناطق کشور به شمار میرفت ادامه دارد. این اعتراضات به چند شهرستان دیگر از جمله رامهرمز گسترش پیدا کرده و در شهر خرمآباد مرکز استان لرستان نیز اعتراضاتی در حمایت و همبستگی با مردم خوزستان شکل گرفته است.
اعتراضات مردم استان خوزستان در شامگاه دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ و برای پنجمین شب پیاپی به شکل گسترده ادامه پیدا کرد. مردم در شهرهای مختلف استان از جمله اهواز، خرمشهر، حمیدیه، ملاثانی، رامهرمز، سوسنگرد، هویزه، شوش، کرخه و شادگان به خیابان آمدند و تظاهرات کردند.
بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی مردم رامهرمز به اعتراضات استان خوزستان پیوستند و شامگاه دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ جاده رامهرمز به سمت اهواز را با آتش زدن لاستیک اتومبیل مسدود کردند.
شهر سوسنگرد که یکی از مراکز اصلی اعتراضات مردم استان خوزستان است، شامگاه دوشنبه بار دیگر با سیل خروشان جمعیت در خیابانها روبرو بود. مردم شعار میدادند «ثوره، ثوره، حتی النصر» یعنی «انقلاب، انقلاب، تا پیروزی».
مردم در این شهر با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری خواستار استعفای فرماندار شدند.
در شهر ملاثانی که ۳۵ کیلومتری کلانشهر اهواز و در امتداد شرق رود کارون قرار دارد نیز مردم به خیابان آمدند.
همچنین در شامگاه دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ مردم در محلههای مختلف شهر اهواز به خیابان آمده و دست به تظاهرات زدند.
محله شلنگآباد اهواز با حضور هزاران نفر به یکی از کانونهای تظاهرات شب گذشته تبدیل شد. مردم با سنگ در مقابل حمله مأموران امنیتی و یگان ویژه ایستادگی کردند.
درگیری نابرابر سنگ در مقابل شلیک تیر نیروی انتظامی در محله کوی علوی اهواز نیز وجود داشت.
این در حالیست که زنان نیز در اعتراضات شب گذشته اهواز حضور پرشوری داشتند.
همچنین برخلاف اینکه برخی مقامات حکومتی ادعا دارند که تنها شهروندان «عرب» خوزستان و «عربزبانان» این استان آنهم با تحریک «دشمن» و «بیگانه» در این اعتراضات حضور دارند، همه شهروندان خوزستان در شهرهای مختلف از هر قوم و تباری در این اعتراضات شرکت میکنند زیرا آب و شرایطی که جمهوری اسلامی در تخریب منابع این استان و همچنین مناطق دیگر کشور به وجود آورده ربطی به تعلقهای اجتماعی مردم ندارد! همه از این وضعیت خشمگین و منزجر و خواستار تغییرات بنیادین در شرایط زندگی خود هستند.
در ویدئوی دیگری که از شهر دزفول منتشر شده، حضور بختیاریها نیز در اعتراضات مشخص است.
تا کنون در این اعتراضات دستکم دو نفر کشته شدهاند و برخی گزارشهای تأییدنشده نیز شمار قربانیان را چهار نفر عنوان میکند. در همین حال آماری از مجروحشدگان و بازداشتشدگان احتمالی این اعتراضات در دست نیست.
از سوی دیگر سرعت اینترنت در بسیاری نقاط خوزستان کاهش شدید یافته و از عصر تا بامداد که اوج ساعات تظاهرات مردم است اینترنت در برخی شهرها و محلهها قطع میشود. با اینهمه شبکههای اجتماعی پر از ویدئوهای تازه از تظاهرات شبانهی مردم است.
اعتراضات گسترده در استان خوزستان در حالی وارد ششمین روز شده است که شب گذشته اعتراضاتی از سوی مردم خرمآباد نیز در حمایت از مردم خوزستان شکل گرفت.