«ملیحه سپیر» (کشفی) در سال ۱۲۹۷خورشیدی در شهر تهران به دنیا آمد.
ملیحه سپیر کشفی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه «نور و صداقت» آغاز کرد و دوران تحصیلات متوسطه را با فراگرفتن زبان انگلیسی در مدرسه آمریکایی به پایان رساند و موفق به اخذ گواهی تعلیم و تربیت کودکان شد.
او در دوران جنگ جهانی دوم، به عنوان یکی از اعضای کانون جوانان در زمینه کمک به بیماران و فعالیتهای عامالمنفعه شرکت میکرد. در پی همین فعالیتها او و برادرش دکتر «روحالله سپیر» به تیفوس مبتلا شدند. روحالله سپیر در همان زمان درگذشت؛ اما ملیحه بعد از مدتی بهبود پیدا کرد.
ملیحه کشفی با همیاری «جمشید کشفی» و کمکهای «آمریکنجوینت»، شورای امور اجتماعی را تشکیل داد که برای کمک به نیازمندان فعالیت میکرد.
در سال ۱۳۲۷ خورشیدی با ابتکار ملیحه کشفی و یکی از دوستانش موسوم به «شمسی حکمت»، سازمان «بانوان یهود ایران» تاسیس شد که بعدها تاثیر بسزایی در سرنوشت زنان کلیمی داشت .
پس از تشکیل سازمان بانوان، ملیحه کشفی به عنوان رئیس هیاتمدیره انتخاب شده و فعالیت خود را با کمکرسانی به مادران و کودکان آغاز کرد.
او بعد از یک سفر چهارماهه به آمریکا و آموختن شیوه نوین اداره سازمانها در این کشور، به ایران بازگشت و اقدام به تاسیس چند مهد کودک مدرن در تهران کرد.
پس از وقوع انقلاب اسلامی او همراه با خانوادهاش به آمریکا مهاجرت کرد و در شهر «لسانجلس» ساکن شد. او همزمان عضو سازمان بانوان یهود در لسانجلس بود.
در ماه مه ۱۹۹۸ سازمان بانوان یهود در لسانجلس، به پاس خدمات اجتماعی و فرهنگی ملیحه کشفی در طی بیش از نیم قرن، تقدیرنامهای را توسط «آمنون نتصر» به وی اعطا کرد.
ملیحه کشفی در مارس ۲۰۰۴ میلادی در سن ۸۷ سالگی درگذشت.