۱۴۰۰ خرداد ۱۲, چهارشنبه

محسن رضایی و وعده‌های دروغین انتخاباتی

 - محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است و این مجمع با تصویب لوایح مبارزه با پولشویی مخالفت کرده و سبب ماندگار شدن ایران در فهرست سیاه FATF شده است.

- محسن رضایی که پیشتر پیشنهاد به گروگان گرفتن سربازان آمریکایی را برای «درآمدزایی» داده بود، حالا صحبت از بهبود روابط بین‌الملل را می‌کند!

نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی بیش از مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی بر مسائل اقتصادی متمرکز شده‌اند. یکی از برنامه‌های نامزدها حضور در جمع فعالان بخش خصوصی در اتاق ایران و تشریح برنامه‌های به اصطلاح اقتصادی‌شان است.

محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامزد انتخابات ریاست جمهوری اسلامی که وعده‌های اقتصادی زیادی را تا کنون مطرح کرده نیز مهمان اتاق بازرگانی ایران بود و فعالان اقتصادی بخشی از مشکلات خود را مطرح کردند و خواستار ارائه برنامه‌های روشن اقتصادی از سوی او و دیگر نامزدها شدند.


هرچند محسن رضایی به عنوان دانش‌آموخته دکترای اقتصاد ادعای زیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی دارد اما به باور بخش خصوصی او نیز تا کنون نتوانسته برنامه‌ای منطبق بر واقعیت و قابل اتکا به صاحب‌نظران اقتصادی ارائه دهد و همین موضوع باعث شده که نگرانی بخش خصوصی نسبت به آینده اقتصاد ایران بیشتر شود.


در نشستی که فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی با محسن رضایی داشتند محمدرضا انصاری نایب‌ رئیس این اتاق با بیان اینکه مسائل اساسی از جمله فساد اقتصاد ایران را قفل کرده است، گفت: «فساد اقتصاد را به انحراف می‌برد و صاحب‌نظران را از دور خارج می‌کند. وقتی تصمیمات اقتصادی در اقتصاد کلان و با اقتصاد خرد با اتکای منافع فردی و گروهی اتخاذ می‌شود، اقتصاد گیج می‌شود و دیگر اقتصاد برنامه‌ای نمی‌شود و همراه خودش صاحب‌نظران را نیز گیج می‌کند.»


محمدرضا انصاری خطاب به محسن رضایی گفت که «آیا شما امید دارید که ریشه فساد را که اقتصاد را به انحراف می‌برد و اقتصاد را گیج می‌کند و صاحب‌نظران را از دور خارج می‌کند می‌توان از بین برد؟» و افزود: «کشورهایی بوده‌اند که فساد داشته اند و برطرف شده است. بنابراین از بین بردن فساد در کشور مقوله‌ای غیرممکن نیست اما پاسخ شما به این قضیه که چگونه قرار است انسجامی ایجاد کنید که اقتصاد مسیری مطابق برنامه طی کند مهم است.»


به گفته محمدرضا انصاری «بخش خصوصی واقعی ایران کمتر از ۲۰ میلیارد دلار در سال صادرات دارد اما کشوری مانند مالزی با جمعیت ۳۰ میلیون نفری بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار صادرات دارد. بنابراین در عملکرد اقتصادی ما باید با دنیا خودمان را مقایسه کنیم. در حال حاضر صادرکنندگان پیچ و خم‌های صادراتی را طی می‌کنند تا با وجود سختی‌ها صادرات داشته باشند و پولشان را به کشور برگردانند اما این روش و ارتباط، ارتباط سالمی نیست. بنابراین لطفا صراحتا به ما توضیح دهید که آیا می‌توانیم با دنیا ارتباط داشته باشیم یا خیر؟»


این پرسش در حالی از محسن رضایی پرسیده شد که او دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است و این مجمع با تصویب لوایح مبارزه با پولشویی مخالفت کرده و سبب ماندگار شدن ایران در فهرست سیاه FATF شده است.


نقش رضایی به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با ماندگار شدن نام ایران در فهرست سیاه FATF از سوی حسین سلیمی رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان نیز در این نشست مورد توجه قرار گرفت. او به محسن رضایی گفت: «امروز به چهار میلیون و ۵۰۰ شغل نیاز داریم که ایجاد اشتغال به سرمایه، ماشین‌آلات، تکنولوژی و جذب سرمایه خارجی نیاز دارد. شما در مراجع بالای تصمیم‌گیری کشور حضور دارید. سوال من از شما این است که چرا هنوز FATF در ایران به سرانجام نرسیده است؟»


حسین سلیمی افزود که «۱۹۲ کشور در دنیا پیوستن به این معاهده را پذیرفته‌اند و تنها ما و شش کشور دیگر دنیا هنوز از این توافق خارج مانده‌ایم. چرا؟ اگر پیوستن به معاهده بد است پس چرا تمام کشورها به آن پیوسته‌اند؟ از شما می‌خواهیم به این موضوع یک‌بار به‌طورجدی رسیدگی کنید.»


سعید ممبینی رئیس اتاق اصناف ایران نیز در این نشست موضوع نوسانات نرخ ارز را مهمترین مشکل فعالان اقتصادی و اصناف خواند و گفت: «غدغه جدی فعالان اقتصادی کاهش ارزش پول ملی است. شما هم با نشان دادن هزارتومانی نسبت به این مساله هشدار دادید. در این مدت خیلی از سرمایه واحدهای اقتصادی تحلیل رفته است. نرخ ارز موضوع دیگر دغدغه مردم و فعالان اقتصادی است. در این حوزه نظریه متفاوتی است؛ عده‌ای افزایش و عده‌ای کاهش نرخ ارز را مطرح می‌کنند.»


محسن رضایی در این نشست مدعی شد که «تنها کسی که در ۲۰ سال اخیر فریاد اقتصاد می‌زند، من هستم. بنابراین آمده‌ام تا اجازه ندهم بیش از این ارزش پول ملی کاهش یابد. در سال ۹۲ هشدار دادم که این اتفاق رخ می‌دهد.»


او در حالی که کمی پیشتر پیشنهاد به گروگان گرفتن سربازان آمریکایی را داده بود، در ادامه نشست با فعالان اقتصادی گفت که «امروز مسوولیت ماست که با این سطح تحولات در دنیا در همین نقطه متوقف شویم.»


رضایی دهه ۹۰ را دهه فرصت‌های از دست رفته توصیف کرد و افزود: «در این بازه زمانی میزان رشد اقتصادی صفر، میانگین تورم ۲۰ درصد و رشد استهلاک سرمایه از رشد سرمایه‌گذاری کمتر بوده است. وضعیت فرسودگی زیرساخت‌ها و سایر موارد را هم که به‌خوبی می‌دانیم. خوشبختانه عقلانیت خوبی در اتاق بازرگانی شکل گرفته که باید به‌خوبی از آن بهره ببریم.این کاندیدای ریاست‌جمهوری از بازرگانان تقاضا کرد تا دولت را یاری دهند تا از تکرار اشتباهات گذشته اجتناب کند. این نقطه عزیمت باید از دولت و دولتمردانی که از اقتصاد هیچ اطلاعی ندارند، شروع شود. متاسفانه در این سال‌ها همواره شاهد ابلاغ بخشنامه‌های ناگهانی تا اقداماتی که کل اقتصاد را به خطر می‌اندازد، بوده‌ایم.»


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفته که «دیپلماسی در ایران سرگردان است و این بیانگر نبود برنامه و سیاست مشخصی است؛ اما باید در مواجهه با مسائل بین‌المللی از تعبیر اهرم کردن استفاده کنیم. یعنی چون قدرت بین‌المللی نیستیم باید ایران منطقه‌ای را اهرمی در نظر بگیریم تا اهداف خود را جلو ببریم؛ ایرانی که در منطقه خود جایگاه مشخصی داشته باشد و این هدف، دست یافتنی است.»


محسن رضایی و دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری وعده‌های عجیب و عمدتا مضحکی درباره اقتصاد می‌دهند که نشان از فریبکاری و عوام‌پسندی و همچنین ناآگاهی آنها از وضعیت موجود اقتصادی ایران دارد؛ وعده‌هایی که از حالا مشخص است اغلب آنها در طول عمر چهار ساله دولت آینده‌ی جمهوری اسلامی عملی نخواهد شد.

واکنش عفو بین‌الملل به آزار و اذیت خانواده‌های دادخواه؛ تشدید فشارهای امنیتی و قضایی در آستانه سالگرد اعتراضات

 - عفو بین‌الملل به تشریح آزار و اذیت امنیتی، قضایی و روانی خانواده‌های دادخواه از سوی جمهوری اسلامی پرداخته و خواستار احترام حکومت «به حق ا...